SI EKZEKUTOHET USHTRIMI – WOODCHOP MEDICINE BALL (“Prerja e druve” me top mjekesor)

Muskujt qe goditen:

Kryesore:

(Muskujt anesore te barkut)

External Abdominal Oblique

Interbal Abdominal Oblique

Rectus Abdominis

Dytesore:

Hamstrings

Deltoids (pjesa klavikulare)

1. Filloni duke qendruar me gjunjet e perthyer dhe me kembet e hapura sa gjeresia e shpatullave, duke u perkuluar paksa para dhe me nje top mjekesor ne duar.

2.Me te dyja duart mbani topin mjekesor jashte kofshes se majte. Duke e mbajtur shpinen drejt, ngrijeni peshen pergjate trupit, diagonalisht me nje levizje te vetme, derisa duart te jene siper shpatulles se djathte. Rikthehuni ne pozicionin fillestar duke beret e njejten levizje.

3. Ky ushtrim i ngjan veprimit te prerjes se druve, nga ka marre edhe emrin. Bejini levizjet e ngadalta dhe te kontrolluara.

Ju lutemi, pelqeni dhe shperndani

Leave a Reply