12 MENYRA PER TE NDERTUAR MUSKUJT ME SHPEJT – TAF

Ndertimi i muskujve kerkon kohen e vet. Eshte nje kohe e cila ndihmohet nga shume faktore dhe mbi te gjitha se sa te gatshem jeni ju te jeni kembengules, plot durim, te sakte, te fokusuar e te zgjuar. 

Nese ndiqni si duhet keto 12 menyra do ta keni me te lehte t’i krijoni muskujt tuaj me shpejt dhe pa rruge te shkurtera. 

1. PERDOR TEKNIKEN E DUHUR

Teknike e dobet e barabarte me rezultate te dobeta. Te ekzekutosh nje teknike te rregullt, te ndjeshme muskjut qe kontraktohen kundrejt peshes do te zhvilloni cilesine e muskujve. Do te keni seanca me efektive dhe do te keni zhvillim me te mire te muskujve nese do te udhehiqeni nga ndjenja e jo nga egoja.

2. MBAJE SA ME TE THJESHTE RUTINEN TENDE

60

Mos e ler stervitjen tende te behet per tangerllik dhe shume i komplikuar. Disa nga trupat me te mire te te gjitha koherave jane djemte qe sterviteshin në vitet ’40 e ’50. Ata djem sterviteshin në menyre natyrale dhe rutinat e tyre ishin krejt te thjeshta. 3 x në jave, çdo stervitje kishte rutine per te gjithe trupin. Ata gjithashtu perdornin skeme te thjeshte perseritjesh, 5 sete nga 5 perseritje, ose 5 sete nga 10 perseritje. Nje rutine e thjeshte e fokusuar në permiresimin e vazhdueshem te stwrvitjes do ta kete jeten e gjate. Nuk ka asnje arsye te shesesh mend, kur vetem duke bere gjerat baze mund ta besh punen shume mire.

3. KI DURIM

Ju nevojitet shume durim te ndertoni nje fizik te bukur. Per fat te keq, muskujt nuk rriten brenda nate. Në nje skenar perfekt, me kushte optimale trupi juaj mund te beje 10gr muskuj në dite. Nuk fitoni dot 20kg muskuj në 30 dite, kjo nuk mund te ndodhe. Hiqeni nga mendja kete, pasi nuk ekziston mundesia.

4. JI KEMBENGULES

Te qenurit kembengules eshte ndoshta nje pikat kryesore te kesaj liste. Ju duhet te jeni shume kembengules kur perpiqeni te ndertoni muskuj, apo digjni dhjamrat. Çdo program funksionon deri në nje fare pike, por eshte kembengulja ajo qe ndan mesataren nga me e mira. Njerezit arrijne rezultate në varesi te asaj qe bejne. Ata jane njerezit qe vazhdimisht luftojne në palester dhe me kembengulje sterviten fort, pamvaresisht pengesave qe jeta u ve perpara.

5. FOKUSOHU NË MBINGARKESE PROGRESIVE

screamer

Mbingarkesa Progresive eshte nje nga aspektet me te rendesishme në ndertimin e muskujve. Nese nuk po trajnoheni në menyre progresive, ju nuk po sterviteni. Muskujt i pergjigjen vetem ngarkeses dhe volumit te trajnimit. Nese po ben me shume pune, me me shume ngarkese muskujt tuaj nuk do te kene zgjidhje tjeter veçse te pershtaten e te rriten me te medhenj e me te fuqishem. Nese po fokusoheni në “konfuzion te muskujve”, ose nuk jeni aq te vendosur në zbatimin e programit tuaj, rezultatet do te jene te pakta per nje kohe te gjate.

6. MBAJ NJE DITAR STERVITOR

track
Si mund ta dish se çfare funksionon per ty e çfare jo? Provo te krahasosh trupin e njeriut me eksperimentet shkencore. Në jemi vetesubjekt eskperimenti; ju duhet qe gjithmone te monitoroni, te ndiqni dhe te ndryshoni nga pak programin tuaj, per te rregulluar ndryshimet qe po shikoni. Nese deshtoni se beri kete do te gjendeni në efektin “tavan” (plateau).
Pa mbajtur nje ditar stervitor si mund ta dini nese ajo ç’ka po beni po funksionon? Sa me i detajuar te jete ditari juaj i stervitjes, aq me mire e aq me shpejt do te shikoni rezultate.

7. PLANIFIKO PERPARA

Suksesi eshte nje ngjarje e planifikuar me pare. Te krijosh nje fizik me te mire nuk do te ndodhe aksidentalisht. Nese deshironi te shihni rezultate në palester, ju duhet t’i planifikoni ato. Planifiko gjithmone nje dite perpara. Pergatiti ushqimet perpara, qe ta kesh gati e mos te te kape paniku i urise. Nese nuk po sheh rezultate, nuk i ke bere planifikimet siç duhet.
E bere Kardion si duhet per sot? Jo, perse? Ju nuk e planifikuat me perpara. Nuk e hengret nje vakt e perfunduar duke mare diçka te gatshme, pse, sepse nuk e kishit pergatitur me pare.
Mjaft më me justifikime e futju punes.

8. FOKUSOHU NË LEVIZJE TE PERBERA

comp

Levizjet e izoluara jane shume te mira e padyshim kane vendin e tyre në trajnim, por ju duhet te synoni gjithmone te avancoheni në levizjet e perbera baze. Levizjet e perbera, te cilat perfshijne shume muskuj ne te njejten kohe si squats, deadlifts, rows dhe bench press. Me levizje te perbera, ju do te goditni shume muskuj në te njejten kohe, e cila si shkembim do te çliroje me shume hormone per ndertimin e muskujve e djegien e dhjamrave në trup. Ju do te keni nje pergjigje sistematike dhe do ta rrisni me shume kerkesen tuaj ndaj trupit per me shume muskuj.
Në rutinen tuaj ju duhet te performoni me pare ushtrimet me levizje te perbera. Pasi te jeni lodhur atehere do te kaloni në levizje te izoluara per te ndihmuar në goditjen e muskujve te tjere.

9. NGRI PESHA TE RENDA

Te jesh i fuqishem s’ka te beje fare me permasat. Disa nga peshengriteset me te mira jane femra, qe peshojne vetem 59kg. Dieta juaj do te kontrolloje sa mase shtoni, por sa me shume force te keni, aq me mire eshte. Sa me shume muskuj te keni, aq me i tonifikuar dukeni. Ngritja e peshave te renda do t’u ndihmoje te ndertoni muskuj te fuqishem. Mos perfundoni duke bere pesha te lehta me shume perseritje, nga deshira per te rene në peshe. Ajo metode nuk funksionon. Qendroi besnik levizjeve te perbera e te renda.

10. HA ME ZGJUARSI

eat

80% e asaj ç’ka sheh në pasqyre eshte e bazuar në menyren e te ushqyerit. Nese po ushqeheni si nje derr i vogel, gjasat jane qe te dukeni si i tille. Te ushqyerit e duhur ndihmon gjate në riparimin e ri ndertimin e muskujve. Nje vakt i pershtatshem post-stervitje se bashku me balancimin e macronutrienteve do te rezultoje në nje trup te shendetshem e te fuqishem.

11. NUK EKZISTON ASNJE PILULE MAGJIKE

Mos u bej nga ata persona qe hidhen sa nga nje rutine në tjetren me shpresen se do te bejne nje trup te bukur brenda nates. Nuk ka ilaç magjik, rutina sekrete, apo dieta te çmendura. Njerezit qe humbasin kohen duke pritur per “mrekulline” e radhes nuk po bejne gje tjeter veçse po humbasin kohen e tyre. Në vend qe te harxhoni kaq shume energji duke kerkuar nje rruge te shkurter e te lehte, perse nuk e shijon proçesin në te cilin jeni futur. Ju duhet ta dashuroni e shijoni trajnimin. Nese nuk e ben nje perpjekje per te qendruar i fokusuar në rutinen tende dhe te ushqehesh me nje diete te balancuar e te shendetshme, trupi juaj do te jete efektin e kundert.
Mos i injoro gjerat baze, por perkrahi ato.

12. VEPRO

Mjaft parashikove, por fillo e vepro. Mos shko varavingo gjate stervitjes tende. Ji sa me produktiv, qe te jete e mundur në jo vetem në palester, por edhe në jete. Ti kurre nuk do te doje te ishe nje kohe e humbur. Ke vetem nje jete per te jetuar dhe ajo duhet te jete sa me produktive çdo ore te dites. Sa me i fokusuar te jesh gjate stervitjes tende, aq me shume do te marresh prej saj.


Postime te ngjashme: 

Related Posts Plugin

Ju lutemi, pelqeni dhe shperndani

Leave a Reply